Monday, September 28, 2009

Celine: apparently I cook now!!


Ce matin, j'ai prepare pour Dan, qui rentre a midi et demi tous les jours: Une petite salade de tomates et fromage, du riz blanc, des nems aux legumes et des tomates farcies. Ici c'est comme ca qu'on mange: des petits plats et du riz nature, ou des nouilles nature, et on pioche de tout et melange ce qui nous plait dans un petit bol. J'ai pris le coup de main, parce que ce dejeuner ressemblait a s'y meprendre a ceux que preparaient Mme Dzung!

Quant a moi, j'ai mange une soupe. Hmmm, la bonne souplette. C'est la seule chose que je peux manger, grace a mon dentiste qui m'a arrache des dents. Merci dentiste, grace a toi j'ai perdu deux kilos (que grace a Mme Dzung j'avais pris, au prealable :) )


Today I cooked this lunch for Dan: Prawn nems (nems are fried sort of spring rolls or I think tha's how you call them in Australia. In France, spring rolls are never fried bit raw, more like salad rolls), tomatoes filled with mixed porc and herbs, veggies, tomatoes and cheddar salad and of course rice. This is how people eat in Vietnam: there are usually a few small tasty dishes and plain rice (or plain noodle) on the table, and you pick different bits and mix in your own little bowl. Today I was pretty proud of myself, this lunch looked a lot like the ones Mme Dzung would cook.

Me, I had a soup for lunch, thanks to my dentist who extracted a few teeth from my mouth, and I still can't chew, I have lost a couple of pounds though, and the painkillers make me pretty high and happy, so at least two good things have come of it! :)

1 comment:

  1. Moi je me lance dans les conserves comme tu as pu le constater sur les photos que je t'ai fais parvenir par mail,les bons champignons des Alpes !!
    bise a vous deux
    Ginou

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